Продукти

Интервю с Жоро Петков - стилистът на звездите...

Дата: 2013-04-10

 
Жорко, запознай ни какви са тенденциите в цветовете на косите за сезон пролет-лято 2013?
Тенденциите са генерално цветовете да са по-топли и наситени, с акценти в розово и люляково за блондинките и тъмен виолет и карамел за брюнетките.      

 На мода ли са все още кичурите?
Да, разбира се. Модни са вариантите с по-контрастни и ярки цветове покрай лицето и в долния край или плавно преляти по цялата дължина на косата.

 Актуални ли са плитките?
Да, но в нов вариант. Или многобройни малки и средни плитки стилизирани в кок ниско долу на тила или в дебела и небрежна плитка на една страна, но сплетена от четири кичура. В нея е подходящо да се добави коса в близък, но по-светъл цвят за акцент.

 
 

 
Какви прически да изберем за ежедневието?
Лесна за поддръжка дори и в домашни условия и съобразена с личния ви стил и физика.
 


 
 


 

 

 

 

А какви са тенденциите за официални поводи, например абитуриентски бал?
Ретро вълни, обемни къдрици. Кокове с плитки или класически кръгъл кок с аксесоар. Също опашка с букла в края.

 

 


Какви са настоящите и бъдещите ти проекти?

Актуалният ми проект е КОСАТА ДНЕС - книга албум с предложения за прически за ежедневиетo и официални поводи. 

 

 

 
 
Жоро Петков е роден на 18 юли, София. Завършва средното си образование в 12 СОУ - Езикова гимназия с изучаване на немски и английски език - София.
 
 
Започва заниманията си с фризьорство в център за професионално обучение. Съвсем скоро започва да получава отличия в сферата на фризьорството - диплома от международен семинар на WELLA за напреднали фризьори. Успешно завършва курс в школа “Стилист Капанов” и получава званието за майстор фризьор. Успоредно с тези професионални успехи продължава да надгражда своите познания и умения като учи висше специалност „Мениджмънт във фризьорството и козметиката - Фирмен мениджър ”.
 
След завършването на специалността е приет в академията на „Schwarzkopf” – Виена. Получава и наградата “Коафьор на 2006 г." на Pantene Beauty Awards.  В своето професионално развитие се отличава още като член на Националната занаятчийска камара в България. Притежава богат опит в колористиката, постригването и изработването на вечерни и официални прически. Има дългогодишен опит като фризьор за фото-сесии и корици на модни списания: ELLE, COSMOPOLITAN, AMICA, MAXIMUM, MODA, PLAYBOY, BEAUTY, КОСА и СТИЛ и други, каталози за облекло, рекламни кампании, видеоклипове и модни ревюта.
 

Жоро Петков @ Studio Snakes, София, ул. "Димитър Хаджикоцев" 21,  www.joropetkov.com

 

 

 

Количка

Количката е празна.

VIDEO

Facebook