Продукти

ЕФЕКТЪТ ОМБРЕ... на абитуриентски бал 2013

Дата: 2013-03-13

Здравейте момичета,

 

Пролетта бавно настъпва, края на учебната година наближава,  започва подготовката за абитуриентския бал, най-важната вечер за 2013 година в календара на завършващите. Всяко момиче трескаво започва да се подготвя за бала. Всяка млада дама иска промяна във външния си вид, за да отидена празника с готино настроение, свежа визия и добро самочувствие.

Нова прическа или цвят на косата са напълно изпълними в кратко време, а резултатът може да бъде супер ефектен и впечатляващ. Холивудската прическа, която напоследък забелязваме при все повече знаменитости, е омбре ефектът - много интересно, не съвсем равномерно боядисване, което се постига с всеки цвят и дължина на косата.

Много известни жени вече носят омбре - Дрю Баримор, Джесика Алба, Пенелопе Крус, Хилари Дъф, Сандра Бълок и доста други красавици от Холивуд.


Омбре ефектът всъщност представлява изрусяване на кичурите в краищата или до средата както около лицето, така и по задните пластове. Може да се използват силно контрастни цветове, но може да са плавно преливащи тонове.

Мнението на нашите стилисти консултанти е, че не трябва да се ограничаваме само с нюанси на русото. Тук може да се поиграе и с нюанси на кестенявото, например тъмно кестеняво в основата  на косата и светло лешниково кестеняво в краищата.

 
Същият ефект може да се позстигне и с един топъл оттенък на кестенявото за корените и махагоново червено за краищата на косата. 

Важно е пропорциите на двата цвята на косата ви да са 50 на 50 % или 60,70% към 40,30% в полза на цвета на основата. Така ще се постигне ефекта омбре, а не просто ефект на израстналите небоядисани корени… :)

 

Други конкретни правила няма. Хубаво е единият нюанс да е до 3-4 тона по-светъл от по-тъмния цвят, за да има контраст.

 

Омбре прическа, която на практика няма минуси - отива на всеки и е много лесна за поддръжка, може да се направи и в домашни условия с всяка марка боя за коса. Ако боядисвате и корените в различен от вашия естествен цвят ще ви трябват две кутии боя - една за основата, другата боя за краищата.

 

Тази прическа е изключително ефектна, а косата изглежда естествено красива върху всяко лице. Вие просто трябва да изберете два цвята, а може и само един нов цвят за намазване на краищата. Ако имате много дълга коса можете да боядисате от средата надолу.

Възможностите са безгранични! Проявете фантазия, отпуснете се и почувствайте пролетта!

В следващата публикация ще Ви дадем конкретни съвети как да постигнете Омбре ефекта без да боядисвате собствената си коса. 

 
                                                                  

Количка

Количката е празна.

VIDEO

Facebook