Продукти

ПЕРУКИТЕ ОТ ЕСТЕСТВЕНА КОСА И КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ТЯХ...

Дата: 2012-11-12

Перуките от естествена коса не винаги са предпочитания избор

 

Ето малко повече информация за перуките, какво да гледаме при подбор и покупка на перука и как да се грижим за нея след това.

На първо място е добре да знаем от какъв косъм желаем да е изработена перуката – естествен или изкуствен косъм. 

 

Предимствата на перуката от естествена коса са, че стои напълно естествено, може да бъде третирана топлинно със сешоар, маша или преса за коса, т.е. можете да сменяте прическата си така както на собствената си коса. Освен това естествената перука има малко по-дълъг срок на използване при добра грижа. Обикновено перуките от естествен косъм са по-скъпи, поради органичния характер на материала за изработка.

 

Перуките от изкуствен косъм са не по-малко използвани в днешни дни, те съвсем не са това, което много от нас си представят, че изглежда като перука на манекен от витрина на магазин. Изкуствената коса е всъщност висококачествена синтетична фибра, произведена по най-новите световни технологии в тази индустрия. Перуките от изкуствена коса на марката HAIRAISERS не могат да бъдат отличени на вид по нищо от тези от естествена коса. Предимствата им са по-ниската цена, както и това, че също са с Монофиламент основа. 

 

А какво е Монофиламент основа?

 

MONOFILAMENT е технология за вплитане на косъма  косъм по косъм (моно) в специален, почти прозрачен материал, който позволява лесно проветряване, предпазва от изпотяване и осигурява комфорт и за най-чувствителния човешки скалп.
Метода на втъкаване на косъма в моно-филамент основата на перуката имитира растежа на човешката коса и дава възможност за по-лесно оформяне на различни прически. Прозрачността на основата позволява тя да придобие цвета на кожата отдолу и това и придава напълно естествен вид.

 

Ето малко съвети за използване и грижа за естествена перука


Как да сложите новата си перука

Махнете мрежичката и я запазете за по-нататъшно използване. Леко разтръскайте перуката, за да разделите нишките и да освежите прическата. Ако косата ви е със средна дължина или по-дълга, закрепете я в малки плоски къдрици. Може да използвате специална мрежеста шапка за перука. Поставете перуката откъм челото назад. Нагласете кукичките в задната част на перуката, така че да ви прилегне точно. Вече сте готови да оформите прическата си.

Оформяне на прическа

Прическата се прави лесно: с пръсти, четка или едър гребен. Напръскайте леко с вода перуката, за да загладите летящите нишки. Използвайте козметика за естествени коси, за да фиксирате прическата си.

Грижа за перуката

За да разплетете заплетените нишки след носене напръскайте със спрей балсам(без отмиване). Като използвате пръстите си или рядък гребен внимателно срешете заплетените места, като започнете от краищата към корените.

Как да почиствате и поддържате новата си перука

Повечето перуки се нуждаят от почистване на всеки 10-15 носения, в зависимост от начина Ви на живот. Използвайте продукти за перуки, специално създадениза естествени коси, като следвате указнията на бутилката. Използвайте само хладка вода. Препоръчваме използването на продуктите HAIRAISERS за  перуки и удължения за коса от естествен косъм, тъй като са изпитани и с гарантиран произход.

 

Козметика за естествен косъм HAIRAISERS:

 

Шампоан  HAIRAISERS: Сложете малко количество от шампоана в съд с топла вода. Нежно и внимателно срешете перуката и я потопете в съда. Внимателно раздвиж перуката  без кръгообразни движения, след което я изплакнете с  чиста вода.

Балсам  HAIRAISERS: След като сте измили перуката с шампоана, нанесете балсама и оставете да подейства за около 2 минути, преди отново да изплакнете със студена вода.

Спрей  балсам без отмиване HAIRAISERS: Използвайте го между измиванията на перуката на всеки 2 дни. Напръсквайте от средата до крайчетата и нежно разресвайте с широк гребен.

При сушене никога не търкайте перуката, не използвайте кръгови движения. Подсушавайте с леки, потупващи движения. Позволено е използването на преса за изправяне или маша.

Препоръчителна е употребата на подхранващите козметични продукти от серията HAIRAISERS, които са специално разработени за поддръжка и възстановяване на естествения и здрав вид на перуката.

В следващата публикация от нас очаквайте съвети за грижа за перука от изкуствена коса.

 

 

Количка

Количката е празна.

VIDEO

Facebook