За здравата коса и колко бързо расте тя

Дата: 2012-05-02

Обикновено здравата коса расте само с около сантиметър всеки месец,

а растежът се забавя с възрастта

 

 
photo of 'Храна за косата'

Растежът на косата се влияе от много фактори, включително генетика, възраст, лекарства, болести, и да, от диетата.

Подобно на ноктите, косата изисква приток на богата на хранителни вещества кръв към своите фоликули. Много нискокалоричната диета може да забави растежа и дори да доведе до загуба на коса. Но не се тревожете за загубата на няколко косъма в повече - повечето от нас губят между 50 и 100 косъма на ден. (Въпреки това, ако загубата на коса е обилна, трябва да се консултирате с дерматолог.)

За здрава коса (и тяло) трябва да се яде добре балансирана диета, която включва:
- мастни киселини (ленено масло, риба и др.);
- цинк и мед (риба, миди, месо и птици);
- витамини от група В (яйца, млечни продукти, месо и пълнозърнести храни);
- селен (кръстоцветни зеленчуци).

Обикновено здравата коса расте само с около сантиметър всеки месец, а растежът се забавя с възрастта. В допълнение, всеки кичур от косата има жизнен цикъл - продължителността на времето, необходимо, за да достигне зрялост, да падне и да бъде заменен от нова коса, което варира според човека. Ако средният жизнен цикъл на косата ви е само две години, тогава е малко вероятно някога да имате дълга до кръста коса, което ще отнеме около шест години (от къса прическа до дълги буйни вълни).

За да не чакате 6 години, сдобийте се с едно удължение за косата си и дори да не искате да го носите всеки ден, ще имате спокойствието, че имате можете да имате дълга коса само за минути. Колко 21 век! ..

Количка

Количката е празна.

VIDEO

Facebook