Абитуриентската прическа трябва да е съобразена с личния стил, роклята, грима

Дата: 2012-04-24

EXTEND се занимава с женската коса и удължаването й, разнообразяването й и привеждането й в идеален за всеки празник и делник вид. Тук пишем за последните тенденции в прическите за абитуриентските балове 2012 година.

Кои са модните цветове за коса за този абитуриентски сезон?
Като цяло актуалните цветове за сезона са искрящо русото, натуралните оттенъци на златисто, кестеняво и медено. Със сигурност на мода остават и кичурите, но такива, които преливат с останалата коса и не са ярко контрастиращи и отличаващи се. Постига се ефект на докоснати от слънцето коси. Момичетата с по-светъл тен на лицето смело могат да експериментират с червеникави или медени нюанси, мургавите пък със „студеното русо“. Подходящо за зеленооките е ярко рижото.

А каква е дължината?
Дължината на косата се съобразява с индивидуалното излъчване и особености на лицето, но определено доминират дългите коси. За всеки ден подходящи са обработените с някакъв продукт за стилизиране намачкани с пръсти небрежни прически, също дългите ретро или едри къдрици. Гладко пригладена или много обемна – прическата ще е актуална и в двата варианта.

А какви са прическите? Има ли аксесоари? Украса?
За специалния ден на абитуриентския бал най-важното в прическата е тя да е съобразена с личния стил, роклята, грима. Преобладават обемните кокове, ретро или едри вълни, или съчетание между двете. Обемът е задължителен. Плитките навити на кок или виещи се покрай главата, такива използвани като диадема – те са основния мотив в украсата на прическите.

Как се справят момичета, чиято коса не е достатъчно дълга?
За своя бал момичетата искат различна от ежедневната прическа, искат нещо ново и уникално. Твърде често косите им не позволяват постигането на желания поразяващ ефект и затова фризьорите прибягват до използването на удължения, с които едновременно и сгъстяват косата. Удълженията за коса са безценен помощник за постигане на идеалната прическа. Също така се използват и вече готови опашки, които лесно могат да се превърнат и в кокове. Практически вариантите са неизчерпаеми и зависят от фантазията и желанията на абитуриентките.

Задължително ли е роклята и прическата да савързани“, да са комбинирани добре?
Да, задължително е, едното не бива да разваля впечатлението от другото, а напротив, трябва да се допълват за едно максимално естетически издържано излъчване. Дори в най-екстравагантните съчетания на цветове, форми и модели все пак трябва да се търси завършеност и хармония.

Какви грижи трябва да се полагат за удължена коса?
Удължената коса е естествена коса и се нуждае от ежедневни грижи със специални продукти. Разресването става с четка или едър гребен, никога на мокро. Използва се и спрей балсам без отмиване за подхранване и блясък на косата. При миене на удължената коса се използват и специален шампоан и балсам. Стига да се поддържа добре, удължената коса винаги изглежда блестяща, мека и помага за постигането на различна визия всеки ден без много усилия.
Пожелавам на абитуриентите една незабравима бална нощ и много успехи в бъдещите начинания!

Екипът на EXTEND

Количка

Количката е празна.

VIDEO

Facebook